Uw paard er weer op en top uit laten zien, dat is mijn Passie!

 

Mijn naam is Ingrid den Engelsman. Ik werk al meer dan 30 jaar in de paardenbusiness en heb gewerkt met vele verschillende paarden, van verwaarloosde paarden tot paarden voor de internationale topsport. Ik ben o.a. internationaal groom geweest en bedrijfsleider op een grote pensionstal, daarnaast heb ik veel ervaring met het heropvoeden/trainen van probleempaarden en het klaar maken van paarden voor show/wedstrijd.

Zelf ben ik  jaren actief geweest in het wedstrijdcircuit en rij nu sinds een aantal jaar  Reining ( western ) en fok ik Quarterhorses. Voorheen heb ik op M/Z nivo gesprongen en dressuur gereden. Als geen ander weet ik dus hoe belangrijk het is dat uw paard er super uitziet, maar zich ook super voelt.

Met een gezonde dosis verstand, geduld en horsemanship zorg ik dat het scheren een aangename ervaring wordt voor uw paard. Ik plan mijn afspraken altijd ruim, omdat ik van mening ben, dat je met rust en geduld het meeste bereikt.
Daarnaast kan ik goed een paard "lezen" en heb dan ook al vele paarden geschoren waarvoor het de 1e keer was, en vele paarden geschoren die bestempelt waren als "onhandelbaar".

Toch is het een enkele keer nodig om een paard te verdoven. Hier dient u als eigenaar zelf zorg voor te dragen in overleg met mij en / of uw dierenarts.

Voor het scheren is het nodig dat het paard schoon en droog is. Paarden die onder het zand of mest zitten, worden niet door mij geschoren. Verder dient er een veilige, goed verlichte ruimte aanwezig te zijn voor het scheren.