Modellen scheren

 

Afhankelijk van uw wensen zijn de volgende modellen mogelijk om te scheren. Uiteraard behoort maatwerk ook tot de mogelijkheden.

Borst / Buik streep: Ideaal voor paarden die zonder deken buiten staan en toch wat warmte kwijt moeten kunnen.

Laag streepmodel: Ideaal voor paarden die licht werk moeten verrichten in de winter. Aan te raden is om wel een lichte winterdeken op te doen na het scheren.

Dekenmodel: Ideaal voor paarden die normaal werk moeten verrichten.Je hebt geen uitrijdeken nodig met losrijden / uitrijden, echter wel een medium winterdeken nodig na het scheren.

Hoog streepmodel: Vergelijkbaar met het lage streepmodel, echter is dit geschikt voor paarden die licht tot medium werk moeten verrichten. Het hoofd kan half, helemaal of niet geschoren worden.

Jachtmodel: Geschikt voor paarden die normaal tot zwaar werk verrichten, maar toch de benen en de zadelplek beschermd willen hebben tegen de kou. Wel is het aan te raden een uitrijdeken te gebruiken voor losrijden en uitstappen en een medium tot zware winterdeken na het scheren te gebruiken.

Full Body Clip: Dit model is geschikt voor paarden die normaal tot zwaar werk verrichten en bv op wedstrijden worden uitgebracht. Omdat het paard helemaal kaal wordt geschoren, moet er wel extra aandacht worden besteed aan de juiste dekens (zie hieronder)

 

 

Ik krijg vaak de vraag van mensen welke dekens er nu moeten worden gebruikt na het scheren. Helaas is daar geen eenduidig antwoord op te geven en heeft ieder paard behoefte aan maatwerk. Het ene paard heeft nu eenmaal sneller koud dan het andere.

In de regel is het zo dat een paard na het scheren 100 - 200 gram extra op moet.